• Jaga lugu:

  Madison: sobivaid seadusi saab osta

  EKRE poliitik Jaak Madison.Foto: Elmo Riig, Sakala/Scanpix

  Riigikogu opositsioonipoliitik Jaak Madison väitis, et raha eest saab riigikogust sobivaid seadusi tellida. Näiteks tõi ta 2015. aastal jõustunud ehitusseaduse.

  "Kahtlemata on meil parlamendis inimesi, keda on üpriski odav üles osta," vahendas ERRi uudisteportaal EKRE poliitiku Madisoni sõnavõttu sel nädalal Tallinna Televisiooni saates "Otse kümnesse".
  "Just, nii see on. Tegelikult on niite kokku sidudes tegemist selge korruptsiooniga, mida peaks kiiremas korras kaitsepolitsei uurima," lisas Madison ERRi uudistetoimetuse täpsustavale küsimusele ehitusseaduse kohta kirjalikult vastates.
  Madison meenutas, et muudetud ehitusseadus jõustus 1. juulil 2015. Ette valmistama hakati seda juba 2008. aastal ja 2013. aastal anti see menetlusse. "Viimasel hetkel sekkus eelnõu menetlusse aga Hillar Teder, kes suruski sisse endale sobivad sätted, mis annavad kohalikule omavalitsusele õiguse kehtestada projekteerimistingimused, mis erinevad detailplaneeringust. Seega selle punktiga anti Tallinna linnale, mida ainuvalitseb Keskerakond, õigus määrata elamu- ja äripindade suhtarvu arendatavas projektis," ütles Madison.
  "Mis aga eriti põnev - 1. juulil 2015. aastal ehk seaduse jõustumise päeval tegi Teder Reformierakonnale 30 000-eurose annetuse. Lisaks sellele annetas ta Reformierakonnale veel 30 000 eurot. See oli mõni kuu hiljem 2015. aasta neljandas kvartalis," rääkis Madison ERRile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.