Äripäev • 16. november 2017 kell 9:27

Madison: sobivaid seadusi saab osta

EKRE poliitik Jaak Madison.  Foto: Elmo Riig, Sakala/Scanpix

Riigikogu opositsioonipoliitik Jaak Madison väitis, et raha eest saab riigikogust sobivaid seadusi tellida. Näiteks tõi ta 2015. aastal jõustunud ehitusseaduse.

"Kahtlemata on meil parlamendis inimesi, keda on üpriski odav üles osta," vahendas ERRi uudisteportaal EKRE poliitiku Madisoni sõnavõttu sel nädalal Tallinna Televisiooni saates "Otse kümnesse".

"Just, nii see on. Tegelikult on niite kokku sidudes tegemist selge korruptsiooniga, mida peaks kiiremas korras kaitsepolitsei uurima," lisas Madison ERRi uudistetoimetuse täpsustavale küsimusele ehitusseaduse kohta kirjalikult vastates.

Madison meenutas, et muudetud ehitusseadus jõustus 1. juulil 2015. Ette valmistama hakati seda juba 2008. aastal ja 2013. aastal anti see menetlusse. "Viimasel hetkel sekkus eelnõu menetlusse aga Hillar Teder, kes suruski sisse endale sobivad sätted, mis annavad kohalikule omavalitsusele õiguse kehtestada projekteerimistingimused, mis erinevad detailplaneeringust. Seega selle punktiga anti Tallinna linnale, mida ainuvalitseb Keskerakond, õigus määrata elamu- ja äripindade suhtarvu arendatavas projektis," ütles Madison.

"Mis aga eriti põnev - 1. juulil 2015. aastal ehk seaduse jõustumise päeval tegi Teder Reformierakonnale 30 000-eurose annetuse. Lisaks sellele annetas ta Reformierakonnale veel 30 000 eurot. See oli mõni kuu hiljem 2015. aasta neljandas kvartalis," rääkis Madison ERRile.

Hetkel kuum