Maksuamet: võlglased ei peaks saama riigihangetel osaleda

23. november 2017, 14:30
Oscar Õun
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171123/NEWS/171129816/AR/0/AR-171129816.jpg

Pärnus toimuval Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu sügiskonverentsil ütles maksuameti maksuauditi üksuse juht Oscar Õun, et ettevõtted, kes ei täida oma kohustusi riigi ees, ei peaks saama osaleda riigihangetel.

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) sügiskonverentsil ütles Maksu- ja Tolliameti maksuauditi üksuse juht Oscar Õun, et ümbrikupalgast tingitud maksuauk oli 2016. aastal ligi 110 miljonit eurot. 

Õuna sõnul läheb ehitussektori käibest neljandik ettevõtetele, kus töötasud jäävad alla 70 % sektori keskmisest ning sellised firmad satuvad maksuameti erilise tähelepanu alla.

„Ettevõtted, kes ei täida oma kohustusi riigi ees, ei peaks saama osaleda riigihangetel. Samuti on koostöös ettevõtjatega kavandamisel muid meetmeid nagu solidaarsusvastutus, alltöövõtu ahelate piiramine, ehitustel töötajate elektrooniline registreerimine ja elektrooniline tööajaarvestuse pidamine,“ selgitas Õun Oscar Õun tunnustas EETELit, kes võtab oma liikmeks üksnes ettevõtteid, kes maksavad oma töötajatele vähemalt 70% valdkonna keskmisest palgast.

„EETELi liikmed moodustavad umbes 5% sektoris elektriehitustööde valdkonnas tegutsevatest ettevõtetest, aga neilt laekub ligi 60 % sektori tööjõumaksudest,“ märkis Õun.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2017, 14:32

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing