Kristjan Pruul • 30. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tööstustoodang kasvas 6 protsenti

tööstus
tööstus  Foto: Scanpix/Reuters

Tööstustoodang kasvas mäetööstuse ja töötleva tööstuse toel statistikaameti andmetel oktoobris aastaga 6 protsenti, energeetika näitas kahanemismärke.

Töötleva tööstuse toodang kasvas oktoobris aastaga 8 protsenti, enam kui kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid oktoobris eelmise aasta sama kuu mahtu. Maht kasvas eelkõige puittoodete, toiduainete, masinate, metalltoodete ja elektriseadmete tootmise suurenemise tõttu. Toodang suurenes märgatavalt ka mootorsõidukite tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete tootmises. Mäetööstus kasvas aastaga pea 20 protsenti.

Välisturule müüdi oktoobris kaks kolmandikku kogu töötleva tööstuse toodangust. 2016. aasta oktoobriga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 15 protsenti ja müük kodumaisele turule 14 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti oktoobris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 2 protsenti rohkem toodangut kui eelmisel kuul. Elektrit ja soojust toodeti vastavalt 9 ja 4 protsenti vähem.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt