Aadu Polli: meil ei ole veel äriplaani

05. detsember 2017, 18:40
Margus Kohava ja Aadu Polli
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171205/NEWS/171209872/AR/0/AR-171209872.jpg

Est-For Invest OÜ juhatuse liige Aadu Polli sõnas Äripäeva teemaveebi pollumajandus.ee korraldatud konverentsil „Puidutööstuse Äriplaan 2018“, et tal on väga keeruline rääkida äriplaanist kui sellisest, sest neil klassikalist äriplaani veel pole.

Küll aga on olemas nägemus, kuidas planeeritav puidurafineerimistehas peaks välja nägema ja toimima. "Me ei ole veel teinud otsust investeerida, me oleme ainult koondanud grupi investoreid, kes on tegevmeeskonnale andnud ülesandeks leida moodus, kuidas seda kõike, mida planeerime, võiks teha," selgitas Polli. Ta märkis, et tehase võimalik kõige varasem käivitamise aeg on aasta 2022. 

Polli rääkis, et kui võrrelda Skandinaavia ja Eesti puidutööstust, on meil selgelt puudu üks tükk. Polli sõnul on viimasel kümnel aastal toimunud suured muudatused puidurafineerimistööstuses. "Nüüd on tööstusharu jõudnud nii kaugele, et toota saab palju enamat kui varemalt tehti. Meie eesmärk projektiga on see, et ehitada tehas nii, et kõik võimalused jääksid avatuks, et me saaks jooksvalt lisada uusi tootmisüksusi, näiteks biotooteid hakata tootma. Samas saab tehas ise olema terviklik oma lahendustes käivitamise hetkest, see peab olema kohe kaasaegne ja tipptehnikaga, et võiks töötada järgmised 30 aastat," rääkis Polli.

Polli oli kindel, et projekti juures ei ole mõtet arutada, kas tehast ehitada või mitte. "Siin ei ole küsimus, kas Eesti on väike või tehas on suur. Kindel on see, kui otsustatakse see tehas käivitada, siis teeb Eesti SKP 1,4% hüppe," ütles Polli.

Polli juttu saad pikemalt lugeda Äripäeva teemaveebist pollumajandus.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2017, 18:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing