Kristjan Pruul • 20. detsember 2017 kell 5:42

Tööstuse tootjahinnad kasvasid

Tööstuse tootjahind kasvas  Foto: Andras Kralla

Aastatagusega võrreldes mõjutas tööstustoodangu sisendite hindu keskmisest enam elektroonikaseadmete, piimatoodete ja kütteõlide tootmise hinnatõus, teisest küljest aga elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise hinnalangus.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli novembris võrreldes oktoobriga 0,3% ja võrreldes eelmise aasta novembriga 3,3%, teatas statistikaamet.

Töötlevas tööstuses ja mäetööstuses kasvas tootjahinnaindeks aastaga 4,4 protsenti, energiasektoris seevastu langes 9,9 protsenti.

Ekspordi hindades tõusis novembris keskmisest enam naftasaaduste, ravimpreparaatide ja toormetsa hind, samas langes mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning keemiatoodete hind. Aastakasv oli 5,3 protsenti.

Impordihinnaindeks näitas väiksemat tõusu ja oli novembris 4 protsenti. Kasvas naftasaaduste, rõivaesemete ja keemiatoodete hind, samas langes toormetsa, paberi ja pabertoodete ning mootorsõidukite hind.

Hetkel kuum