Kristjan Pruul • 21. detsember 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Maksuparadiisidest tuli kolmandik otseinvesteeringuid ELi

Maksuparadiiside ettevõtetest tuli eelmisel aastal 1,8 triljonit eurot otseinvesteeringuid Euroopa Liitu.   Foto: Panthermedia

Aastataguse seisuga olid maksuparadiisides registreeritud ettevõtted teinud 29,3 protsenti kõikidest mujalt maailmast Euroopa Liitu tulnud otseinvesteeringutest kogusummaga 1,8 triljonit eurot, selgub Eurostati andmetest.

Kolm neljandikku sellest tuli eriotstarbeliste ettevõtete kaudu, millel puudub lähteriigis majanduslik tegevus. Maksuparadiiside alla on Eurostati andmebaasis kantud 40 riiki: Euroopast Liechtenstein ja Gibraltar; Kesk-Ameerikast Panama ning Kariibi mere saared nagu Bermuda, Bahama, Kaimani saared ja Neitsisaared ning Aasia finantskeskused nagu Bahrein, Hong Kong, Singapur ja Filipiinid.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum