Maksuparadiisidest tuli kolmandik otseinvesteeringuid ELi

21. detsember 2017, 15:06
Maksuparadiiside ettevõtetest tuli eelmisel aastal 1,8 triljonit eurot otseinvesteeringuid Euroopa Liitu.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171221/NEWS/171229889/AR/0/AR-171229889.jpg
Ainult tellijale

Aastataguse seisuga olid maksuparadiisides registreeritud ettevõtted teinud 29,3 protsenti kõikidest mujalt maailmast Euroopa Liitu tulnud otseinvesteeringutest kogusummaga 1,8 triljonit eurot, selgub Eurostati andmetest.

Kolm neljandikku sellest tuli eriotstarbeliste ettevõtete kaudu, millel puudub lähteriigis majanduslik tegevus. Maksuparadiiside alla on Eurostati andmebaasis kantud 40 riiki: Euroopast Liechtenstein ja Gibraltar; Kesk-Ameerikast Panama ning Kariibi mere saared nagu Bermuda, Bahama, Kaimani saared ja Neitsisaared ning Aasia finantskeskused nagu Bahrein, Hong Kong, Singapur ja Filipiinid.

Kõige suurem otseinvesteeringute vahetamine toimub endiselt Ameerika Ühendriikide ja Euroopa Liidu vahel. USA ettevõtted on teinud otseinvesteeringuid Euroopas 2,4 triljoni dollari ulatuses ning sinna on Euroopast läinud 2,7 triljoni dollarit. Tähtsuselt järgmine Euroopa Liidu partner on Šveits.

Euroopa maksuresidendid olid 2016. aasta lõpu seisuga teinud 7,6 triljoni dollari ulatuses otseinvesteeringuid ning Euroopa on mujalt maailmast kogunud 6,3 triljonit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2017, 15:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing