Äripäev • 19. jaanuar 2018 kell 9:07

Läti oligarh tõestas kohtus, et tema maja on laev

Läti kütuseärimees tõestas kohtus, et tema mereranda ehitatud maja on tegelikult laev.  Foto: Kursas Laiks

Läti üks rikkamaid mehi, kütuseärimees Argods Lusinš, ehitas Kuramaale Pavilostasse merest kümne meetri kaugusele korraliku maja ning suutis kohtus tõestada, et riigile kuuluval kaitsealusel rannajärsakul ei seisa mitte ebaseaduslik maja, vaid laev.

Maaleht vahendas, et saaga algas viie aasta eest, kui ettevõtja hakkas madalale pankrannikule, oma kinnistu piiridest väljapoole maja ehitama. Keskkonnaamet sai asjale jälile, talle määrati trahv ning ta kohustati senise ehitustöö maha lammutama.

Ajaleht Kursas Laiks kirjutas, et ärimees polnud ahistajatega nõus, kaebas 2012. aastal otsuse kohtusse ning tõestas, et ehitis on hoopis laev. Keskkonnaamet pidigi esimese ning hiljem ka teise astme kohtus ärimehele alla vanduma.

Kursas Laiks avaldas ka pildigalerii vaidlusalusest objektist.

Hetkel kuum