Mait Kraun • 3. veebruar 2018 • 2 min
Jaga lugu:

Kui palju teenivad maailma rikkamad sportlased?

Cristiano Ronaldo  Foto: epa

Kolme enimteeniva sportlase seas on kaks jalgpallurit, kes teenisid mullu kokku 173 miljonit dollarit, kirjutab MarketWatch.

Portaal HowMuch.net avaldas graafiku, mis põhineb Forbesi andmetel ja kuhu on märgitud maailma enimteenivad sportlased. Nagu näha, siis kõige rohkem raha teenib portugallane Cristiano Ronaldo, kes on FIFA poolt valitud ka maailma parimaks jalgpalluriks. Kusjuures Ronaldo on selle tiitli võitnud juba neli aastat järjest.

Ta teenis mullu kokku 93 miljonit dollarit. 58 miljonit sai ta palgana ja 35 miljonit sponsoritelt. Teisel kohal on NBA korvpallur LeBron James, kelle teenistus ulatus mullu 86,2 miljoni dollarini. Kolmanda koha hõivas 80 miljoni dollariga jalgpallur Lionel Messi. Allpool oleval graafikul on vasakult paremale märgitud sportlase palk ning alt üles sponsorlepingutega teenitud raha.

Enimteenivad sportlased.  Foto: HowMuch.net

Küllaltki suurt raha teenivad ka sportlased, kes tegelevad tennise või golfiga. „Nad kipuvad jääma graafiku vasakule poole, sest nad saavad sponsorlepingutega palju raha, aga palgad on väiksemad,“ kirjutab portaal HowMuch.net.

Üks küllaltki ekstreemne näide on golfimängija Tiger Woods, kes teenis kogu oma sissetuleku sponsorlepingutega. Ta ei ole viimastel aastatel ühelgi PGA turneel osalenud, sest ta võitles vigastuste ja isiklike probleemidega. Sponsorlepingutega teenib suurt raha ka tennisist Roger Federer. Ta teenis mullu 64 miljonit dollarit, millest suur osa tuli sponsoritelt. Kusjuures pool aastat ta vigastuse tõttu tennist mängida ei saanud. Ta on sõlminud sponsorlepingud Nike’i, Mercedese, Rolexi, Moet & Chandoni ja paljude teistega.

Viiendal kohal on NBA korvpallur Kevin Durant, kelle sissetulek ulatus 61 miljoni dollarini. Umbes pool tuli palgast ja pool sponsorlepingutest. Esikümnesse pääsesid veel NFLi mängumees Andrew Luck (50 miljonit), golfimängija Rory Mcllroy (50 miljonit), NBA korvpallur Steph Curry (47 miljonit), vormel 1 piloot Lewis Hamilton (46 miljonit) ja NFLis mängiv Drew Brees (45 miljonit).

Pesapallimängijaid esikümnest ei leia, aga nad teenivad küllaltki suurt sissetulekut. Umbes 30 miljoni dollari juures on mitmeid pesapallureid. Põhjus peitub selles, et nad teenivad peaaegu kogu sissetulekust palkadena. „Mõnede spordialade puhul – näiteks pesapallis ja jalgpallis – kiputakse maksma suuremat palka ning sponsorlepinguid nii palju ei ole. Jalgpallurid on tihtipeale edetabeli tipus,“ kirjutas portaal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt