Äripäev • 13 märts 2018

LHV juht: veebruar oli keskpärane

Madis Toomsalu, LHV grupi juhataja  Foto: Andras Kralla

LHV Grupp teenis aktsionäridele veebruaris 1,2 miljonit eurot kasumit.

LHV grupi puhaskasum oli veebruaris 1,3 miljonit, emaettevõtte aktsionäride osa 1,2 miljonit eurot. Suurematest üksustest teenis pank 0,8 ja varahaldus 0,5 miljonit eurot. 

Grupi tulud küündisid 5 miljoni euroni, kulud 2,9 miljoni euroni. Laene tuli alla hinnata 0,88 miljoni euro ulatuses. Grupi juhataja Madis Toomsalu hinnangul mõjutasid tulemust enim lühike kuu, pensionifondide valitsemistasu alanemine 6 protsendi võrra ja panga "tavapärasest suuremad allahindlused", mis Toomsalu sõnul olid tingitud IFRSi mudelipõhiste allahindluste muutustega. Sellest tulenevalt võib allahindlustes kõikumist ette tulla edaspidigi.

"Veebruar oli LHV jaoks keskpärane kuu. Panga klientide arv kasvas 1800 võrra, mis lühemat kuud arvestades on hea tulemus," ütles Toomsalu.

Hoiused vähenesid pressiteate andmetel 52 miljoni euro võrra. Möödunud aastal tõi LHV välja, et rekordilise hoiusekasvu taga oli üks salapärane maksevahendajast klient, kes siis lähiajal – tänavu aasta jooksul – hoiuseid taas olulises mahus vähendab.

Seevastu kasvasid eraisikute hoiused 8 miljoni euro võrra.

Veebruaris suurendas pank aktsiakapitali 10 miljoni euro võrra. 

Hetkel kuum