Äripäev • 2. aprill 2018 kell 10:48

Britid boikoteerivad Peterburi majandusfoorumit

Suurbritannia  Foto: Bloomberg

Briti ajaleht Times kirjutab täna üleskutsest Briti suurfirmade juhtidele, et nad loobuksid Venemaaga järsult halvenenud suhete tõttu osalemast mais Peterburis toimuval Vene majandusfoorumil.

Foorum toimub 24.-26. mail Peterburis - kolm nädalat enne jalgpalli MMi algust - ning sellel osaleb ka president Vladimir Putin.

"Igal endast lugupidaval firmajuhil oleks äärmiselt rumal kedagi sinna foorumile saata," tsiteerib Times Hermitage Capitali juhti Bill Browderit, kes on varem olnud Venemaal üks suuremaid välisinvestoreid. "Ajada ära Venemaaga on sama mis ajada äri maffiaga," lisas Browder.

Eelmisel aastal osalesid Suurbritanniast sellel foorumil BP ja Royal Dutch Shelli juht, meenutab Times. Seda, kas neil ettevõtetel on ka sel aastal plaanis oma esindaja Peterburi saata, kummagi firma esindaja väljaandele ei kommenteerinud. Vene-Briti kaubanduskoja juht Alf Torrents aga ütles Timesile, et tema sel aastal majandusfoorumil ei osale.

Hetkel kuum