Indrek Mäe • 16. aprill 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Foto: Meeli Küttim

Kui maksu- ja tolliamet (EMTA) palga asemel dividendi maksva ettevõtte uksele koputab, tuleks ettevõtjal maksuhalduriga suhtlemisel jälgida lihtsaid nippe, vältimaks maksukäsku ning -võlga või hilisemat pikka kohtuteed.

„Kindlasti peaks maksuameti ja ettevõtja vaheline suhtlus toimuma kirjalikus vormis,“ rõhutas endine maksu- ja tolliameti peadirektor ning riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd Äripäeva raadio saates „Poliitikute töölaud.“ „Soovitav on küsida kirjalikult maksu- ja tolliameti käsitlust konkreetse situatsiooni kohta,“ lisas ta.

Tema sõnul on maksuametil kohustus anda teavet maksukohustuse kohta ning EMTA viimase aja kampaania raames võib juhtuda, et ainult dividende maksvatele ühemehefirmade ettevõtjatele tehakse ettepanek hakata endale palka maksma. „Kui maksuamet on kirjalikus vormis oma nägemuse esitanud, saab ettevõtja kas nõustuda või mitte nõustuda,“ rääkis Sõerd.

Vaidlus võib kujuneda pikaks

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt