Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: soetasin patumaigulise kriisiaktsia

Investor Toomas soetas Altria aktsiaid.
Investor Toomas soetas Altria aktsiaid.  Foto: EPA

Mõtlen üha enam oma portfelli vaadates, et tõusutsükkel ei saa igavesti kesta, ning sestap otsustasin portfelli tasakaalustada.

Niisiis mõtlesin soetada ettevõtet, mis elab kriisi teistega võrredes tõenäoliselt valutumalt üle, pakub viisakat dividendi, omab kasvupotentsiaali, pole üle mõistuse kallis, kaitseb seeläbi ka minu vaba raha inflatsiooni eest ning pakub sellele tootlustki. Tegemist on patuaktsia ehk tubakatootja Altriaga ning soetasin täna 150 ettevõtte aktsiat hinnaga 62,63 dollarit aktsia kohta. Tehingusumma oli 7583.26 eurot ja tehingutasu 13.97 eurot.

Siinkohal rõhutan, et ei, ma pole asunud oma portfelli vaba raha lihtsalt niisama kõrgusi vallutavatele turgudele viima ja terve portfelli lõikes püüan pigem riske vähendada. Altriasse investeeritud summa plaanin tõenäoliselt peagi kasumina välja võtta kõigi aegade tipus olevast Microsoftist. Lisaks käsitlen vaba rahana OEG aktsiate all olevat 9500 eurot.

Kasutasin ostukohta

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt