Äripäev • 23 aprill 2018

Kredex alustas päikesepaneelide toetusega

Päikesepaneelid.  Foto: EPA

Ettevõtjad, korteriühistud ja omavalitsused saavad alates tänasest küsida KredExist toetust päikesepaneelide paigaldamiseks. Sel aastal antakse toetust kokku 1,4 miljonit eurot ning järgnevatel aastatel 1 miljon eurot aastas.

Toetust saab taotleda päikesepaneeli projekteerimise, päikesepaneeli soetamise ja päikesepaneeli paigaldamise kulude katteks. Toetuse määr on kuni 30% toetatavate tegevuste kogusummast, kuid mitte rohkem kui 30 000 eurot taotleja kohta.

Kogu Eestis on saab toetusest kasu minimaalselt 50 taotlejat, on ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo varem selgitanud. Toetus on suunatud põhiosas väljapoole Tallinna linna ja taotlejateks võivad olla: riigi- või kohaliku omavalitsuse asutused, mittetulundusühingud, äriühingud, sihtasutused, seltsingud ja korteriühistud.

Kuigi see meede on mõeldud juriidilistele isikutele, on ka eraisikutel juba poolteist aastat võimalik taotleda toetust taastuvenergiaseadmete kasutuselevõtuks. Selleks väljastab KredEx väikeelamute rekonstrueerimistoetust, mida saavad taotleda enne 1993. aastat ehitatud ja kasutusse võetud väikeelamute omanikud.

Hetkel kuum