• Jaga lugu:

  Puidufirmadel on head ajad

  Puidutöötlejal Lotus Timberil oli mullu edukas aasta, tublisti kasvasid nii käive kui ka puhaskasum, ent omanikud ettevõttest dividendi võtta ei soovi.

  Lotus Timber tegeleb puidu töötlemisega nii Eesti kui ka Euroopa Liidu klientidele. Peamised klientidele pakutavad teenused on puidu hööveldamine, kuivatamine, süvaimmutamine ja värvimine. Lotus Timber on puidukaitse vahendeid tootva ettevõtte Lonza esindaja Eestis.
  Mullu oli firma müügitulu 21 miljonit eurot, kasvades 2016. aastaga võrreldes 8,9%. Aasta enne seda kasvas 2011. aastal asutatud firma käive aga koguni 29,5%. Puhaskasum oli mullu täpselt 1 miljon, seda oli 11% rohkem kui aasta varem.
  Lotus Timberi käibest enamik, 11,9 miljonit eurot, tuli mullu Eestist, ent ka ekspordi roll on väga suur: tähtsaimad sihtriigid on 3,1 miljoniga Küpros, 2,3 miljoniga Suurbritannia ning 1,4 miljoniga Läti. 940 000 euro eest müüs firma ka kaupa väljapoole ELi.
  Tänavu plaanib firma jätkata samadel tegevusaladel ja müügiturgudel. Eesmärk on optimeerida tootmisvõimsuste kasutamist ja pöörata tähelepanu teenuse kvaliteedile, selgitas juhatus aastaaruandes.
  Ettevõtte 63 töötaja palgakulu oli mullu veidi alla 1,1 miljoni euro, samas kui tunamullu ulatus see vaevalt üle 977 000 euro, kusjuures siis oli töötajaid 64. Ühe töötaja kohta oli keskmine brutotasu kuus umbes 1425 eurot. Juhatuse liikmed eraldi tasu ei saanud.
  Lotus Timberi suurim omanik oli 40% osalusega Andres Sonn, kes pälvis mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 88. koha. 30% ettevõttest kuulub Kristi Rootsi firmale A.K.S.S. Grupp, 15% läbi Foorumtrade OÜ Ando Rauale ning veel 15% Sunline OÜ kaudu Sander Koplile.
  Lisaks Lotus Timberile oli mullu hea aasta ka puidumajade tootjal Valmecol ja metsaraiefirmal Metsagrupp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.