Puidufirmadel on head ajad

Foto: Raul_Mee
Äripäev • 20. august 2018 • 2 min
Jaga lugu:

Puidutöötlejal Lotus Timberil oli mullu edukas aasta, tublisti kasvasid nii käive kui ka puhaskasum, ent omanikud ettevõttest dividendi võtta ei soovi.

Lotus Timber tegeleb puidu töötlemisega nii Eesti kui ka Euroopa Liidu klientidele. Peamised klientidele pakutavad teenused on puidu hööveldamine, kuivatamine, süvaimmutamine ja värvimine. Lotus Timber on puidukaitse vahendeid tootva ettevõtte Lonza esindaja Eestis.

Mullu oli firma müügitulu 21 miljonit eurot, kasvades 2016. aastaga võrreldes 8,9%. Aasta enne seda kasvas 2011. aastal asutatud firma käive aga koguni 29,5%. Puhaskasum oli mullu täpselt 1 miljon, seda oli 11% rohkem kui aasta varem.

Lotus Timberi käibest enamik, 11,9 miljonit eurot, tuli mullu Eestist, ent ka ekspordi roll on väga suur: tähtsaimad sihtriigid on 3,1 miljoniga Küpros, 2,3 miljoniga Suurbritannia ning 1,4 miljoniga Läti. 940 000 euro eest müüs firma ka kaupa väljapoole ELi.

Tänavu plaanib firma jätkata samadel tegevusaladel ja müügiturgudel. Eesmärk on optimeerida tootmisvõimsuste kasutamist ja pöörata tähelepanu teenuse kvaliteedile, selgitas juhatus aastaaruandes.

Ettevõtte 63 töötaja palgakulu oli mullu veidi alla 1,1 miljoni euro, samas kui tunamullu ulatus see vaevalt üle 977 000 euro, kusjuures siis oli töötajaid 64. Ühe töötaja kohta oli keskmine brutotasu kuus umbes 1425 eurot. Juhatuse liikmed eraldi tasu ei saanud.

Lotus Timberi suurim omanik oli 40% osalusega Andres Sonn, kes pälvis mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 88. koha. 30% ettevõttest kuulub Kristi Rootsi firmale A.K.S.S. Grupp, 15% läbi Foorumtrade OÜ Ando Rauale ning veel 15% Sunline OÜ kaudu Sander Koplile.

Lisaks Lotus Timberile oli mullu hea aasta ka puidumajade tootjal Valmecol ja metsaraiefirmal Metsagrupp.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt