Äripäev • 26. august 2018 kell 6:29

Suri USA senaator John McCain

USA senaator ja Vietnami sõja kangelane suri 81-aastasena, vahendab BBC.

Mccain suri laupäeval raske haiguse tagajärjel. Eelmise aasta juulis diagnoositi tal halvaloomuline ajukasvaja. Vaid paar päeva tagasi teatas McCaini pere, et senaator otsustas edasisest ravist loobuda.

John McCain  Foto: ASTRID RIECKEN

McCain oli kuukordne USA senaator ja kahekordne vabariiklaste presidendi kandidaat.

McCain oli endine merelennuväelane, kes langes Vietnami sõjas 1967. aastal vangi, kui ta lennuk alla tulistati. Ta oli sõjavangis kokku kuus aastat.

Üleriigilises poliitikas osales ta alates 1982. aastast, mil ta valiti Arizona osariigi esindajana Ameerika Ühendriikide Kongressi Esindajatekotta. Alates 1987. aastast oli ta Arizona senaator Ameerika Ühendriikide Kongressi ülemkojas ehk senatis.

Kuigi ta oli Vabariikliku Partei liige, oli ta tuntud oma muutlike vaadete poolest ning on sageli oma poliitilise karjääri kestel senatis teinud koostööd Demokraatliku Parteisenaatoritega, kartmata minna vastuollu Vabariikliku Partei ametliku poliitilise joonega.

Viimased kuud oma elust veetis McCain avalikkuse eest eemal ja viibis pere keskel Arizonas.

Hetkel kuum