• Jaga lugu:

  Eesti ettevõte alustab koostööd Hiina autotööstusega

  Plokiahela-tehnoloogial küberturvalisuse lahendusi pakkuv Guardtime ja Hiina suurim autotööstuse teenusplatvorm UMVA-China sõlmisid koostööleppe, et rakendada eestlaste loodud jälgimistehnoloogiaid Hiina autotööstuse tootmisüksustes, teatas ettevõte.

  Martin Ruubel Tallinnas Guardtime'i kontoris.Foto: Andres Haabu
  Hiina autotööstuses kasutusele võetav Guardtime’i plokiahela-tehnoloogial põhinev tarkvara võimaldab teha elektroonilisi lepinguid, teostada autoosade päritolu digipäringuid, kiirendatud tollitoiminguid ning sõlmida klientidega finantslepinguid.
  Guardtime juhi Martin Ruubeli sõnul on Hiina autotööstus on suurepärane turg, kus rakendada plokiahela-tehnoloogiat, sest see pakub turuosalistele olulist väärtust varuosade päritolu tõestamisel ja kiirendab klientide andmete kinnitamist ning seeläbi ka kogu ostuprotsessi.
  Ruubeli sõnul integreeritakse Guardtime loodud KSI blockchain tehnoloogia UMVA tööprotsessi nii, et see tagaks läbipaistvuse elektrooniliste lepingutega seotud finantsasutustele, kes saavad tänu uuendustele teha rahastamisotsuseid edaspidi kiiremini ja täpsemini. Samuti muudab blockchain-tehnoloogia tollitoimingud läbipaistvaks, lihtsustab vajadusel toodete tagasikutsumist ning aitab hankida ja tarnida varuosasid vastavalt vajadusele.
  Hiina firma kliendid on maailma suurimad autotootjad
  Guardtimega koostööleppe sõlminud UMVA on Hiina suurim teenusplatvorm riigi autotööstuse jaoks, mille klientideks on teiste seas näiteks Ford, Volkswagen, Mercedes-Benz, Volvo, Toyota ja Chery. Ettevõte asutati Gongqing Journey Fund, Fuerda, Huaxiang Electronics, Daylight Group ja teiste Hiina autode varuosasid pakkuvate juhtivate ettevõtete poolt. UMVA pakub Hiina autotööstusele kvaliteetset tarneahelat, mille hulka kuulub nii finantseerimine, pilvepõhine logistikakorraldus, suurandmed ja tarneahela tehnoloogiline analüüs.
  Hiina autotööstuses kasutusele võetav Guardtime KSI blockchain-tehnoloogia on oma olemuselt matemaatiliselt tagatud küberturvalisuse lahendus digitaalsete andmete ja seadmete kasutuse ning väärkasutuse tuvastamiseks. Tänu oma ülesehitusele võimaldab plokiahel säilitada digiandmete muudatuse ajalugu, tuvastada koheselt, kes ja millal on digiandmeid muutnud, ning kasutada neid võimalusi korraga suure hulga andmete puhul kiiresti ja korraga.
  Guardtime on Eestis asutatud maailma suurim plokiahela-tehnoloogial põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja.
  Guardtime’i tehnoloogiat on juba integreeritud paljudesse Eestis kasutatavatesse e-teenustesse, nagu näiteks Riigi Teataja, Kinnistusraamat, Äriregister jm. Samuti teeb ettevõte koostööd nimekate rahvusvaheliste institutsioonidega nagu maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin, USA sõjavägi, tehnoloogiaettevõte Ericsson jt.
  Guardtime'i juht Martin Ruubel andis Äripäevale suve alguses pikema intervjuu, mida saab lugeda siit. Samuti on intervjuud võimalik kuulata helina:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.