Oleg Ossinovski: me ei ela mitte kapitalistlikus, vaid sotsialistlikus riigis

Oleg Ossinovski sõnul on üheks probleemiks on ka see, et valitsus langetab vaid neid otsuseid, mida ametnikud ette panevad.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 7. september 2018 kell 4:55

Eesti üks rikkamaid inimesi ärimees Oleg Ossinovski arvustas intervjuus ERRile teravalt riigi liigset sekkumist majandusse, öeldes, et see paneb tõdema, et me ei ela mitte kapitalistlikus, vaid sotsialistlikus riigis.

Ossinovski sõnul juhivad riigifirmasid küll korralikud ja ausad inimesed, aga kui riigi äriühing asub tegutsema üldisel turul, siis hävitab see konkurentsi ja toob kaasa suured raskused samas nišis tegutsevatele erafirmadele, vahendab ERR.

Küsimusele, kas näiteks mingi osa Eesti Energiast tuleks viia börsile, nentis Ossinovski, et osaline erastamine on mõttetu, vaid seda tuleks teha kogu ettevõttega ning ka paljude teiste riigifirmadega.

"Tegelikkuses on aga riigi suund vastupidine - Eesti Energia ostis Nelja Energia, Tallinna Sadam hakkas tegelema saarte liinide teenindamisega," loetles Ossinovski. Ta lisas, et üheks probleemiks on ka see, et valitsus langetab vaid neid otsuseid, mida ametnikud ette panevad.

Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum