Äripäev • 19. september 2018 kell 12:04

Taanlased ostavad Eesti metallifirma

Sjølund Group omandab Eesti metallitööstusettevõtte Cutform OÜ.

Sulanud alumiinium valukoja põrandal.   Foto: Arno Mikkor

Tallinna lähedal asuv Cutform OÜ annab tööd 100 inimesele ja on spetsialiseerunud teras- ja alumiiniumdetailide töötlemisele ja tootmisele.

Sjølund Groupil on tugev globaalne positsioon teras- ja alumiiniumprofiilide painutamise valdkonnas, sealhulgas tuuleturbiinide, hoonefassaadide, kiirrongide jaoks ning suurele hulgale tööstusklientidele, eriti Taanis, Saksamaal, Hiinas ja Skandinaavias, seisis teates.

Sjølund Groupi president Søren Ravn Jensen ütles, et nad on otsinud töötlemis- ja tootmisvõimekusega ettevõtet, mis suudab tõestada kvaliteeti tootmises ja logistikas, kombineerituna konkurentsivõimelise hinnatasemega. Alates asutamisest 2011. aastal on Cutform OÜ jõuliselt kasvanud, eriti tuuleenergiatööstuses.

Endine Cutform OÜ kaasomanik ja direktor Jason Clark ütles, et Cutformi jaoks on oluline pääseda ligi uutele turgudele teistes sektorites ja riikides. "Sjølund Groupi liikmena me just selle ligipääsu saavutamegi ja saame keskse koha globaalses kasvustrateegias. Me ootame seda väga,” ütles ta.

Cutform OÜ integreeritakse Sjølund Groupi iseseisva juriidilise majandusüksusena, mis tegutseb tegevdirektor Jason Clarki juhtimisel ja säilitab nime Cutform OÜ.

Cutformi käive oli eelmisel aastal 15,6 miljonit eurot ja see on aasta varasemaga samal tasemel. Eelmisel aastal oli ettevõte väikses 43 000 euro suuruses kahjumis, aasta varem ulatus ettevõtte kasum ligi 2 miljoni euroni.

Hetkel kuum