• Jaga lugu:

  Nafta hind kukkus järsult – hinnalangus ligi 8%

  Iraani naftaplatvormid Pärsia lahes.Foto: Scanpix/REUTERS/Raheb Homavandi

  USA börsil on nafta hind teisipäeva kella kümneks õhtul langenud 7,8% 55,27 dollarini barrelist, mis märgib viimase 11 kuu kõige madalamat hinnataset, vahendab Reuters.

  Nafta hind on langemas 12 kauplemispäeva järjest, kuid tänane hinnalangus on selles reas kõige järsem.
  „See on nagu pangajooks,“ ütles Chicagos oleva Price Futures Groupi analüütik Phil Flynn Reutersile. „Asi on jõudmas sinnamaani, kus ei ole küsimus enam võtmenäitajates, vaid lihtsalt hinna täielikus kokkukukkumises,“ lisas Flynn.
  Nafta hind hakkas langema esmaspäeval, kui USA president Trump survestas Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) naftatootmist mitte kärpima, et nafta pakkumist üleval hoida. See tuli peale seda, kui Saudi Araabia andis signaali, et plaanib OPECi detsembri kohtumisel arutada tootmise kärpimist, kuna viimaste andmete põhjal võib nafta pakkumine hakata tarbimist ületama.
  Energiakandjate futuuride kauplemise juht Mizuhos Bob Yawger ütles Reutersile, et nafta hinnalanguse peamisteks teguriteks on kasvav mure seoses maailma naftanõudluse kasvu aeglustumisega, USA naftatootmise suurenemine ning spekulantide pikkade naftapositsioonide kiirmüük.
  Kui WTI naftasegu on kukkunud 55,27 dollari peale, siis rahvusvaheline Brenti toornaftasegu on kella kümneks õhtul langenud 7,1% 65,13 dollari peale barrelist. Viimati oli nafta hind sellisel tasemel eelmise aasta detsembris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.