• Saudi Araabia naftaminister Khalid Al-Falih on otsustanud nafta tootmist vähendada.Foto: Scanpix
  Jaga lugu:

  Saudid vähendavad nafta tootmist

  Saudi Araabia kavatseb detsembris vähendada nafta tootmist 500 000 barreli võrra päevas, vahendab Bloomberg.

  Kuigi tänavu novembris saudid suurendasid nafta tootmist, ütles täna Saudi Araabia naftaminister Khalid Al-Falih ajakirjanikele Abu Dhabis, et järgmisel kuul tootmist kärbitakse. Praegu toodab Saudi Araabia üle 10,6 miljoni barreli naftat päevas.
  Saudide nafta tootmise vähendamine on esimene kindel märk, et Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon OPEC hakkab senist kogust kahandama, sest 2019. aastal ootab suure tõenäosusega ees turg, kus pakkumine ületab nõudlust.
  Samas kui OPEC tahab koos partneritega 2019. aastal tootmist vähendada, siis peab Saudi Araabia suutma veenda ka Venemaad sama tegema, kes pole seni selleks suurt entusiasmi näidanud. Venemaa tootis oktoobris keskmiselt 11,4 miljonit barrelit naftat päevas.
  "Kõik sõltub nüüd Venemaast," ütles RBC Capital Marketi kaupade peastrateeg Helima Croft. "Tundub, et nad selgelt viivitavad otsusega, kas tootmist vähendada või mitte."
  Eelmisel nädalal kukkusid nafta hinnad üle poole aasta madalaimale. WTI toornafta maksis reedel 59,4 dollarit ja Brenti toornafta 69,38 dollarit. Brenti toornafta hind kauples viimati allpool 70 dollarit tänavu aprillis ning WTI toornafta allpool 60 dollarit märtsis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.