Läbi aegade edukaim ettevõte üllatas viimati hiigelkahjumiga

Arnout Lugtmeijeri juhitav Vopak on 25 aasta jooksul olnud kõige enam Edukate ettevõtete TOPi esiotsas. Möödunud aastal tegid nad aga Eesti ärimaailma kahjumirekordi, lõpetades aasta 99 miljoni euroga miinuses.   Foto: Mihkel Maripuu
Väinu Rozental • 30 november 2018
Uudised
Ainult tellijale

TOPid on kujunenud Äripäeva üheks visiitkaardiks. Edetabeleid oodatakse põnevuse ja ärevusega, uhkusetunde ja nördimusega. Ja nii juba veerandsada aastat.

Kõik sai alguse Eesti edukate ettevõtete edetabelist. 1993. aasta kevadel ilmunud esimeses edetabelis oli välja toodud 50 suuremat ettevõtet tähestikulises järjekorras. Järgmisel, 1994. aastal ilmus esimene majandusnäitajate indekseerimise põhjal reastatud TOP 100. Seega ilmub täna Eesti edukate ettevõtete TOP 25. korda. Sel aastal ilmunud TOP on koostatud ettevõtete eelmise aasta majandusnäitajate andmeil.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum