Jaga lugu:

Asutajaliige tõttas Keskerakonnale appi

Keskerakonna asutajaliige Lembit Kaljuvee lahkus küll erakonnast 2012. aastal, ent annetas nüüd erakonnale 10 000 eurot, et abivajajat aidata.

Lembit Kaljuvee ja Aivar Riisalu riigikogus 2007. aastal  Foto: Andres Haabu

Ajakirjandus on kirjutanud, et Keskerakonna üks asutajaliikmetest ja Edgar Savisaare pikaaegne lähedane mõttekaaslane Lembit Kaljuvee astus erakonnast 2012. aastal välja pärast seda, kui tema ja Savisaare vahel tekkisid erimeelsused, detsembri lõpus on endine riigikogulane Kaljuvee teinud aga erakonnale 10 000 euro suuruse annetuse.

"Ma vaatasin, et nad on hädas, vajavad abi, ja ma olen asutajaliige,“ ütles Kaljuvee, miks otsustas Keskerakonda nüüd toetada, ehkki lahkus sealt aastaid tagasi. "Mulle peaministrina Jüri meeldib,“ tõdes ta veel ja ütles, et tema arvates on Keskerakond valitsust hästi juhtinud.

Kaljuvee hinnangul on Keskerakond teinud Virumaa suhtes kõikidest taasiseseisvunud Eesti valitsustest parimat poliitikat. "Virumaa suhtes on poliitilised nihked ja ma loodan, et need jätkuvad, kui nemad jätkavad.“

Kaljuvee toetas ka sotsiaaldemokraate sama suure summaga. "Kunagi, kui ma otsustasin, et poliitikas ei jätka, siis Vakra oli mul hea sõber seal ja ma ütlesin, et ma toetan teda järgmistel kordadel ka. See on toetus keskkonnakomisjoni tegemistele.“

Lembit Kaljuvee kuulus riigikogu 11. ja 12. koosseisu.

Kaljuvee oli Lääne-Viru maavanem aastatel 1990–1992.

Kaljuvee on asutanud raudteefirma Kunda Trans AS, mille nõukogu esimees ta praegu on.

Nõukogu liige on ta ka ettevõttes Kreditex Finance AS ning rahvusvahelisi vedusid tegevas firmas Lajos AS.

Mitme makse peale kokku andis erakonnale 10 000 eurot ka Sander Sellin. Sellin tegi maksed nii oktoobris kui ka detsembris kahel järjestikusel kuupäeval 2500 euro kaupa. Sellin ütles, et tema arvates on Keskerakond tubli. "Mulle meeldib, mida nad on linnale ära teinud," ütles ta. Sidet tal erakonnaga enda sõnul ei ole. Selle taga, et ta on teinud makseid 2500 euro kaupa, tema sõnul mingit erilist põhjust ei ole.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum