Äripäev • 4. veebruar 2019 kell 7:34

Endine riigiprokurör läheb koolitusfirmasse tööle

Steven-Hristo Evestus teatas prokuratuurist lahkumisest detsembris  Foto: Andres Haabu

Detsembris ameti maha pannud riigiprokurör Steven-Hristo Evestus jätkab küberturbeettevõttes CybExer Technologies.

Evestus hakkab märtsist juhtima CybExer Technologies’i äsja loodud õigusvaldkonda. Evestuse eestvedamisel hakatakse välja töötama ja arendama e-õppe platvorme, mis aitavad võidelda korruptsiooni ja rahapesuga ning kursis olla andmekaitse regulatsioonidega.

Ettevõtte juhatuse esimehe Andrus Kivisaare sõnul laiendavad nad praegusele õppeplatvormile uute valdkondade koolitusi. "Eelkõige on jutt korruptsiooni ennetamisest, rahapesu tõkestamisest ja andmekaitsest, et kasvatada läbi uute arenduste kohalike omavalitsuste, erinevate ametite, ettevõtete ja organisatsioonide inimeste teadlikkust. Seetõttu oleme väljakutse vastu võtnud ja kes saaks olla veel parem selle valdkonna arendusjuht, kui mitte antud teemade üks juhtivaim ekspert Eestis, Steven-Hristo Evestus.”

Evestuse sõnul said tema valiku tegemisel määravaks nii meeskonna kõrge professionaalsus kui ideede sisu ja mastaapsus, kuhu tema kogemused ja teadmised võiksid parimal viisil sobituda.

Viimase aasta jooksul on CybExer Technologies’i meeskonnaga liitunud mitmed Eesti julgeoleku- ja küberturbevaldkonna tippspetsialistid. Teiste seas Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) intsidentide käsitlemise osakonna (CERT-EE) endine juht Klaid Mägi, kes juhib CybExeri küberohtude valdkonda. Samuti NATO küberkaitsekoostöö keskuse endine juht ja varem kahe Eesti presidendi meeskonnas töötanud tunnustatud julgeolekupoliitika ekspert Merle Maigre, kes töötab mullu septembrist CybExeri valitsussuhete valdkonna juhina.

2016. aastal asutatud CybExer Technologies'i käive oli 2017. aastal 1,3 miljonit eurot ja ärikasum 230 000 eurot.

Hetkel kuum