• Jaga lugu:

  Operail teenis mullu 10 miljonit kasumit

  Operaili uue veduri tutvustamine möödunud aastalFoto: Eesti Meedia/Scanpix

  Riigile kuuluv raudtee-ettevõte Operail lõpetas möödunud aastal pea kümne miljoni eurose kasumiga, ettevõtte kahjumist välja toonud juhtkond jätkab senisel kohal veel 3 aastat.

  Operaili nõukogu otsustas juhatuse liikmete Raul Toomsalu ja Paul Lukka volitusi pikendada veel ühe ametiaja võrra, teatas ettevõte. „Vene transiidi vähenemine pani Operaili tegutsema uutes ärisuundades ja traditsioonilisest raudteefirmast on saamas kliendikeskne teenindusettevõte. Töötajaskond on väga head tööd teinud, eesotsas juhtide Raul Toomsalu ja Paul Lukkaga, ning mul on hea meel, et nad jätkavad Operaili kasumlikku vedamist,“ ütles nõukogu esimees Kuldar Leis.
  Juhatuse esimees Raul Toomsalu märkis, et meeskond aitas tal tuua ettevõtte välja lootusetuna näivast olukorrast. "Asudes juhtima kahjumis ettevõtet, tuli teha keerulisi otsuseid. Täna on Operail väga heas finantsvormis ning kiirelt arenev moodne ettevõte. Meil on väga suur potentsiaal, mida realiseerida,“ ütles ta.
  Enne Operaili juhatuse esimeheks nimetamist 2016. aasta 29. veebruaril tegutses Raul Toomsalu tehnoloogianõustajana erinevates Venemaal asuvates tootmisfirmades. Lisaks on ta juhtinud rahvusvahelisse Olam Gruppi kuuluvat Venemaa esindust ning Trigon Agri põllumajanduskontserni Venemaal ja Ukrainas. Aastatel 2004-2008 juhtis ta samas riigis SEB Liisingut ning hiljem SEB Grupi Vene haru juhatuse liikmena juhtis Toomsalu korporatiivpanganduse üksust.
  Operaili juhatuse liige ja finantsjuht Paul Lukka asus ettevõttes tööle 2013. aasta 1. veebruaril. Enne seda oli Lukka ametis Mandatum Life Balti investeeringute ja varahalduse juhina. Aastatel 2005-2007 töötas Paul Lukka Soomes Danske Capital Finland / Amber Trusti investeerimiskonsultandina.
  Operail on Eesti riigile kuuluv raudtee-ettevõte, mille põhilisteks ärisuundadeks on kaubavedu, vedurite ja vagunite remont ja ehitus ning veeremi rent. Ettevõte annab tööd 690 inimesele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Galerii: melu investor Toomase konverentsil
Laupäeval toimus kuuendat korda investor Toomase konverents, mis tõi kokku enam kui 800 osalejat.
Laupäeval toimus kuuendat korda investor Toomase konverents, mis tõi kokku enam kui 800 osalejat.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.