Eliisa Matsalu • 12. märts 2019 kell 12:21

Helme vihastas: Eesti ajakirjandus on nõme!

EKRE esimees Mart Helme pahandas teisipäeval ajakirjanikega, kes küsisid pärast EKRE, Keskerakonna ja Isamaa esimeeste kohtumist küsimusi võimalike kokkulepete kohta. Samuti pahandab Helmet kolmikliidule ajakirjanduses pandud nimi EKREIKE.

EKRE esimees Mart Helme (vasakul), Keskerakonna juht Jüri Ratas ja Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.   Foto: Liis Treimann

„Miks te teete selliseid libauudised ja mitte tõele vastavaid pealkirju panete?“ küsis Helme. Teda pahandas eriti loodavale kolmikliidule antud lühend EKREIKE. „Mis nimi see selline on? See on selgelt pahatahtlik – et Eesti langeb EKRE ikkesse. Kõik saavad sellest nimest niimoodi aru,“ rääkis Helme.

Helme ütles, et ta ei pea Eesti ajakirjandusest lugu. „Eesti ajakirjandus on nõme, kallutatud ja selgelt vasakliberaalse ideoloogia poolt. Mul on õigus oma arvamusele!“ ütles ta. „Ajakirjandus ei otsusta, kes teeb koalitsiooni ja kes ei tee või kes on hea valija või halb valija. Muidugi olen pahane meedia peale,“ lisas Helme.

Helme sõnul tehakse praegu liiga nii EKRE-le, Jüri Ratasele kui ka Isamaale.

Kaja Kallasele tema sõnul kindlasti liiga tehtud ei ole. „Täna nägin esimest korda, et Päevalehes on mõistusele tuldud ja nähtud, et dopinguskandaali ja rahapesu lugude taga on suuresti Reformierakond. Neil on igal pool näpud taga. Tulge mõistusele! See pole valge erakond! See on kõige korruptiivsem erakond üldse,“ ütles Helme.

Helme, Seeder ja Ratas kohtusid täna, et arutada, kuidas koalitsioonikõnelustega edasi minna. Uuesti kohtutakse täna õhtul kell kuus, arutusele tuleb julgeolek ja välispoliitika.

Ratas rõhutas pärast kohtumist, et pole mõtet mingitest kokkulepetest praegu kõnelda, kuna erakonnad ei ole veel koalitsioonikõnelusi pidada saanudki. Täna päeval toimunud kohtumisel leppisid esimehed kokku vaid selles, et toetavad edaspidigi Eesti kuulumist NATOsse ja Euroopa Liitu.

Hetkel kuum