• Jaga lugu:

  Riigi Kinnisvara paiskab müüki rekordmahus vara

  See maja müüki ei lähe, vaid on Tallinna uue vangla kõrval RKASi portfelli mullu lisandunud suuremaid objekte: uus kohtuhoone.Foto: Madis Veltman, Ekspress Meedia

  Riigi Kinnisvara ASi selle aasta kinnisvaramüügi eesmärk on ajalooliselt seni suurim, andis riigifirma teada oma aastaraamatus.

  Plaan on müüa avaliku pakkumise kaudu mittevajalikke objekte ligi 20 miljoni euro turuväärtuses.
  Müügiobjektide arvu prognoos on 250 objekti lähedal, millest ligi kaks kolmandikku moodustavad elukondlikud pinnad, seisab Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) aastaraamatus. Ettevõtte hinnangul kujuneb aga müügiprotsessidest mahukaimaks ja keerukaimaks Tallinna ajaloolise Patarei merekindluse müük.
  Eelmisel aastal müüs RKAS mittevajalikku kinnisvara ligi 7 miljoni euro väärtuses, aasta varem 8,3 miljoni euro väärtuses.
  Riigi Kinnisvara ASi grupi müügitulu 2018. aastal oli 106,5 miljonit eurot, mis on 233 000 eurot enam kui 2017. aasta samal ajal.
  Riigifirma kinnisvaraportfelli tootlus oli 8,0 protsenti, mis jäi aasta varasemast veidi väiksemaks.
  Ettevõtte ärikasum oli mullu ligi 18 miljonit eurot ja see jäi aasta varasemaga samasse suurusjärku.
  Eelmisel aastal investeeris RKAS veidi üle 65 miljoni euro (2017. aastal üle 77 miljoni euro). Suurimateks investeeringuteks olid uue Tallinna vangla ja Rae kinnipidamiskeskuse ehitus Rae vallas (25,3 miljonit eurot) ja Tallinnas Lubja 4 asuva kohtuhoone ehitus (16,2 miljonit eurot). Kasutajatele anti üle valminud arendusobjektidest veel Vastseliina ja Vändra päästekomandod, Lennusadama administratiivhoone, Tallinna Euroopa Kooli hoone ning kommunismiohvrite memoriaal ja ohvitseride mälestusmärk Tallinnas.
  Vangla kolimisega jäi tühjaks vana krunt Tallinnas, mille RKAS mõtles algul sel aastal müüki panna, kuid see kinnistu on nüüd reservi pandud. “Selle aasta lõpuks võiks olla selgem, kas me leiame sinna riigivajaduse peale või siiski paneme müüki,” ütles RKASi müügijuht Märt Mäe aprillis Äripäevale. Mida kinnisvaraarendajad Magasini tänava krundist arvavad, saad lugeda loost "Riigi ähmased plaanid seiskasid vangla müügi".
  Liis Treimanni fotoreportaaž näitab, kuidas nägi Tallinna vana vangla välja seestpoolt.
  Auk seinas. Tegelikult on tegemist peidikuga, kuhu enamasti sokutati suitsudFoto: Liis Treimann
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.