Äripäev • 25 august 2019
Uudised
Ainult tellijale

Ministeeriumi uuring: proviisor olgu apteegiketist sõltumatu

Proviisor skaneerimas ravimeid  Foto: Raul Mee, Eiko Kink

Üle kolmveerandi (77%) Eesti elanikest ootab, et apteegid oleksid oma tegevuses sõltumatud ravimite hulgimüüjate ärihuvidest, selgub sotsiaalministeeriumi tellitud Eesti Uuringukeskus OÜ ja Norstat Eesti AS uuringust apteegiteenuse kohta.

Järgmise aasta aprillis jõuab lõpule viis aastat kestnud apteegireform, mille järel saavad Eestis apteeke pidada üksnes proviisorid. "Praegu kuulub enamik apteeke veel ravimite hulgimüüjatele, kuid reform muudab apteegiteenuse ravimite hulgimüüjate ärihuvidest sõltumatuks. Mõistagi peab inimeste jaoks olema ravimite kättesaadavus tagatud üle kogu Eesti,“ ütles sotsiaalminister Tanel Kiik.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum