Allan Rajavee • 25. august 2019 kell 14:50
Uudised
Ainult tellijale

G7 riikide tippkohtumisel lapiti globaalseid kaubandussuhteid

G7 riikide tippkohtumisel Biarritzis ei jõutud murranguliste lahendusteni, kuid Kanada, Jaapani, USA ja Euroopa riikide liidrid said arutada lahkarvamusi teemadel, mis ulatusid alates Iraani tuumaleppest kuni Brexitini.   Foto: Andrew Harnik

Edela-Prantsusmaal Biarritzis toimuval G7 riikide kohtumisel otsiti lahendusi ummikusse jooksnud globaalsetele kaubandussuhtele – seda nii Brexiti kui ka üleatlantilistes küsimustes. Kuigi G7 liidrid avaldasid soovi kaubandussuhtes usaldus taastada, tõdesid nii Euroopa Komisjoni juht Donald Tusk kui ka Suurbritannia peaminister Boris Johnson, et USA kaubandussõjakus võib viia maailmamajanduse languskursile.

Seevastu USA president Donald Trump ei vaadanud suhteid G7 partneritega nii tumedates toonides. Trump märkis, et Prantsusmaale kogunenud liidrite vahelised eriarvamused pole nii sügavad, kui seda „võltsuudistest“ näidata proovitakse. Seda eriti Washingtoni ja Pekingi kaubandussõjas, mille pidamist Trumpi sõnul USA G7 partnerid austavad, vahendas Reuters.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum