Äripäev • 19. oktoober 2020 kell 11:53
Uudised
Ainult tellijale

Sellist ehitusmahu kahanemist võis viimati näha üle 10 aasta tagasi

Kalaranna kvartali ehitus tänavu kevadel.  Foto: Andras Kralla

Sellist ehitusmahu kahanemist nagu esimesel poolaasta võis viimati täheldada 2009. aasta alguses, kui Euroopa ehitusturg oli oma sügavaimas kriisis, kirjutab statistikaameti blogis juhtivanalüütik Merike Sinisaar.

Ehitusvaldkonna areng on kogu Euroopa Liidus (ELis) olnud kiire. Seda on soodustanud uute materjalide ja tehnoloogiate kasutuselevõtt ning struktuurifondidest saadavate vahendite tõhus kasutamine. Viimased viis aastat ehitusmahud aina kasvasid, kuid eriolukord tegi oma korrektuurid siingi. Esimesel poolaastal vähenesid Eestis ehitusmahud 2% ja ELis kokku 8%, kirjutab Sinisaar bolgis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum