Äripäev • 10. november 2020 kell 9:50
Uudised
Ainult tellijale

Telia avab 5G-võrgu, kuigi uusi sageduslubasid veel pole

Solarise piirkond Tallinnas on üks kohtadest, kus saab 5Gd kasutada.  Foto: Andras Kralla

Esimese Eesti mobiilioperaatorina avab Telia täna oma klientidele 5G võrgu, esimeses etapis saab 5G kättesaadavaks kümnes piirkonnas Tallinnas, Tartus ja Pärnus, teatas ettevõte.

Telia Eesti juhatuse esimehe Robert Pajose sõnul tuntakse Eestit maailmas riigina, mis on saavutanud edu tänu innovatsioonile ja digitaliseerimisele. „Meie uus ja avalik 5G-võrk vaid tugevdab seda positsiooni ning avab ukse täiesti uutele võimalustele, nagu näiteks autonoomne transport, pilvemängud, kaugjuhitavad droonid, mitmesugused targad asjade interneti lahendused ja palju muud. 5Gga kaasnevad eelised aitavad meil luua veelgi edukamat digiühiskonda ning suurendada konkurentsivõimet globaalsel turul.“

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum