Toidukaupade odavnemisega on jõudnud tarbijahinnaindeksi langus ka tavainimeste teadvusesse.Foto: Raul_Mee
Kõige suurem üllataja oli toiduainete hinnatõusu pidurdumine, märkis Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik kommentaaris 2020. aasta tarbijahinnaindeksi languse kohta. Hindade tõusu pole vähemalt aasta alguses veel oodata.
„Toiduainete hinnad alanesid aastaga 0,2 protsenti. Viimati vähenesid toiduainete hinnad aastases arvestuses neli aastat tagasi. Detsembrikuise hinnalanguse taga oli peamiselt värske kala. Lõhe hind on alanenud koroonakriisist tingitud väiksema nõudluse ja Norra krooni odavnemise tõttu. Koroonakriisi tõttu suletud hotellid ja restoranid Euroopas tarbisid varem suure osa Norra lõhe eksporttoodangust,“ kirjutas Elmik.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.