• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõelähtme vallavolikogu liikmed avaldasid vallavanemale umbusaldust

  Viis Jõelähtme vallavolikogu liiget avaldas Ruu lubjakivi kaevandusplaanide pärast reformierakondlasest vallavanemale Andrus Umbojale umbusaldust, teatas vallavalitsus oma kodulehel.

  Reformierakonna juhitav valitsus eesosas peaminister Andrus Ansipi ja keskkonnaminister Jaanus Tamkiviga andis juulikuus ärimeestele lubjakivi kaevandmise loa Jõelähtme  vallas asuvas Ruu maardlas, mis kahjustab umbusalduse avaldajate hinnangul oluliselt kohalikku elukeskkonda ja loodust, seisab avalduses.
  Samas teadlaste, eelkõige professor Rein Einasto andemete kohaselt on Eestis piisavalt uuritud paekivivarusid sellistes kohtades, kus kaevandamise kahjulikud mõjud on oluliselt väiksemad. Juhul kui vallavanem oleks tõepoolest Ruu karjääri avamise ning kohalike elanikest elanikest ülesõitmise vastu, peaks ta protesti märgiks Reformierakonnast välja astuma, leidsid umbusaldajad.
  Umbojale heidetakse ette ka võimupartei suuniste täitmist kohalike arvelt ning faktidega hämamist. Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud volikogu liikmed Kai Rimmel, Ljudmilla Kaska, Ljudmilla Bauer, Arvo Olek ja Ardo Lass.
  Vallavanem Andrus Umboja ütles umbusaldusavaldusele vastates, et peab sellist nõudmist räigeks isikuvabaduste ahistamiseks. Ta ei võtnud omaks ka kaevanduse soosimise süüdistust.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.