• Jaga lugu:

  Tombergi pea jääb Ilvese hingele

  Vilja Kiisler: Tombergi pea jääb Ilvese hingeleFoto: Panthermedia

  Hanno Tombergi lahtilaskmine EASi juhi kohalt on täiesti ebaõiglane, sest tema ei seisnud president Toomas Hendrik Ilvesele korruptiivse soodustuse loomise juures, leiab ajakirjanik Vilja Kiisler.

  Otsus, millega Ärma talule skandaalne toetus anti, tehti 2012 ja sellele otsusele andis ainsana allkirja tollane EASi juhatuse liige Maria Alajõe, praegune riigikogu kantselei juht. Alajõe ei ole siiamaani endal vähimatki vastutust näinud ja kandvana jääb tema antud vastustest meelde see lause: „Arvan, et see on teiste inimeste asi seda teemat kommenteerida.“
  Huvitav, kelle? Võib-olla Kalev Lillo, kes nägi kõvasti vaeva, et Ilves presidendiks saaks, ja istus juba 2006 selles komisjonis, mis Ermamaale tüli toonud 190 000 eurose toetuse andis? Ka Alajõe kuulus sellesse komisjoni.
  Kolmandana kuulus sellesse komisjoni Siim Raie, Ilvese kantselei direktor 2011-15, kes aitas hiljem Evelin Ilvesel EASiga asju ajada. Raie oli see mees, kes selgitas meile mälestusväärses „Kolmeraudse“ saates võimuvertikaali olemust ja saatis parlamendi liikme p.sse.
  Üleüldise asjatundmatusega silma paistnud ettevõtlusminister Liisa Oviir näitas selle toetuse küsimuses üles varem nähtamatut printsipiaalsust ja raputas EASi omas kantseliitlikus väljendusviisis ootamatult jõuliselt. Ei tea, kas see sai EASi nõukogu otsuse sünnis määravaks või mitte – aga Tombergi näidispoomine ei lahenda küll ühtegi probleemi. See on ka sügavalt ebaõiglane ja vale. Tomberg sõi avalikkuse ees suppi, mida tema ei olnud keetnud – kas hästi või halvasti, see ei puutu enam asjasse, oligi vastik ülesanne.
  Ilvese ümber koondunud võimuvertikaal on nõudnud esimese vereohvri. Härra president, kuidas te ennast tunnete?
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.