Erik Aru • 20. september 2019 kell 11:00
Arvamused
Ainult tellijale

Erik Aru: kuidas mõõta aja kiirenemist?

Kas pikem vaade on lühemaks muutunud, sest aeg ise on kiiremaks läinud, mõtiskleb majanduskolumnist Erik Aru Äripäeva essees.

Erik Aru.   Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Üks majandusteaduse kulutatumaid fraase kuulub John Maynard Keynesile: „Pikas vaates oleme kõik surnud.“ Selle populaarsuse põhjus on suhteliselt lihtne: majandusteadlased, kuigi eraelus sageli päris vahvad, kipuvad oma mõtteid kirja panema väga kuivalt, mistõttu nende tekstidest liiga palju vaimukusi oodata ei maksa. Nii kuulebki ettekannetes-loengutes tihti teadva naerukihina saatel välja öelduna ühtesid ja samu Keynesi ja veel paari tegelase omi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum