Signe Riisalo • 24. oktoober 2019 kell 9:29
Arvamused
Ainult tellijale

Signe Riisalo: apteegireformis püütakse ärihuve õigustada patsiendi huvidega

Lõpptarbija seisukohast ei ole niivõrd oluline apteegi omaniku küsimus, vaid apteekides pakutava teenuse kvaliteet ja vajalike ravimite taskukohasus. Mänguplatsil on aga täna vastamisi erinevad ärihuvid, mida püütakse õigustada patsiendi huvidega, kirjutab riigikogu liige Signe Riisalo (Reformierakond).

Signe Riisalo.  Foto: Reformierakond

Lahkamata apteegireformi sisu, püüan anda omapoolse hinnangu vormile. Teisisõnu aspektidele, mida iga seaduse menetluse ja rakendamise juures tuleb järgida. Kuigi Eesti elanikud usaldavad riigi institutsioone, siis ei tohi viimased seda usaldust kuritarvitada ega devalveerida. Iga seadusemuudatuse eeldus on probleem, mida lahendada püütakse. Leida tuleb kõige sobilikum lahendus, mis oleks proportsionaalne, eesmärgipärane ja võimalikult vähe osapooli koormav. Teisisõnu viis, mis välistaks ebavajalikku riivet põhiseadusega sätestatud õigustele ja tagaks samas parimal moel eesmärgi saavutamist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum