Linda-Mari Väli • 4. detsember 2019 kell 12:02
Arvamused
Ainult tellijale

Linda-Mari Väli: riik kihutab tagant lageraieid kaitsealadel

Kaitsealadel toimub piirangute järjepidev vähendamine, mis lubab üha enam nii lageraieid, põllumajanduskeemia kasutamist, maaparandus- ja ehitustöid kui ka muid majandustegevusi, kirjutab Eesti Metsa Abiks kommunikatsiooni ja üldprogrammi koordinaator Linda-Mari Väli.

Linda-Mari Väli  Foto: Lea Tammik

Viimaste kuude jooksul on Eesti Metsa Abiks esitanud kokku üheksa parandusettepanekut keskkonnaameti ettepanekutele liigikaitsealade, parkide ja puistute kaitse alt väljaarvamise, kaitse-eeskirjade muutmise ja ka ühe kaitseala moodustamise kohta. Praegugi on kodanikuühenduse meeskonnal käsil mitme parandusettepaneku koostamine, kuna keskkonnaamet tegeleb jätkuvalt looduskaitsealade kaitsepiirangute leevendamisega ja alade piiride muutmisega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum