9. detsember 2019 kell 10:04
Arvamused
Ainult tellijale

Kalev Stoicescu: Ukraina läänestumise lõpp või algus?

Pariisis toimuva Ukraina, Venemaa, Saksamaa ja Prantsusmaa tippkohtumise tulemusel võivad uksed Ukraina läänestumisele, NATO-le ja Euroopa Liidule, päriselt avaneda või – kui Venemaal õnnestub oma tahtmist saada – siis pigem sulguda, mis tähendab Ukraina iseseisvuse lõpu algust, kirjutab kolumnist, kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu.

Kalev Stoicescu.  Foto: Julia-Maria Linna

Londoni lähistel toimus 3.–4. detsembril NATO tippkohtumine. Allianss ei läinud laiali, vaatamata poliitilisele virvarrile. Kaugel sellest, liitlased kinnitasid juubelit tähistades taas kord oma ühtsust, sest kollektiivkaitse on seda väärt. Nõnda elab edasi ka Ukraina NATO (ja Euroopa Liidu) unistus, mille Ülemraada kirjutas mustvalgel riigi põhiseadusse septembris 2018. aastal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum