Margus Tomberg • 13 jaanuar 2020
Arvamused
Ainult tellijale

Margus Tomberg: häbi on, aga sõidame edasi

Autoturg kasvab ja tehinguid tehakse palju. Tõenäoliselt jääb see nii kogu alanud kümnendiks, seda juhul, kui poliitiliselt ei otsustata erasõidukite tarbimist lõplikult surnuks maksustada, kirjutab auto24 tegevjuht Margus Tomberg.

Margus Tomberg.  Foto: Raul Mee

Ilmselt seda siiski niipea ei juhtu, kuna tegemist on ühiskonnas ülitundliku teemaga ja ainuüksi üle 450 000 kohustusliku liikluskindlustuse ostja häälega ükski poliitik suuri riske võtma ei hakka. Praegused kütuseaktsiisid ning näiteks Tallinna parkimistasud on autostumist pärssivate majanduspoliitiliste meetmetena juba täiesti ammendavad. Oleme eeldatavasti üsna lähedal piirile, kus iga täiendav autokasutajale rakendatav repressiivmäär hakkaks tooma riigi- või omavalitsuse kassasse kumulatiivselt vähem eurosid.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum