14 veebruar 2020
Arvamused
Ainult tellijale

João Lopes Marques: oleme lokulööjate revolutsiooni lävel

Mõtteviisi muutusena on esile kerkimas uut tüüpi aktivism, mis sihib läbipaistvust, aga rikub privaatsuspõhimõtteid, leiab Eestiga seotud Portugali kirjamees João Lopes Marques Äripäeva essees.

João Lopes Marques.  Foto: erakogu

Möödunud aasta oli vilepuhumise selginemise aeg mitte ainult sellepärast, et Euroopa Parlament ja liikmesriigid võtsid vastu ambitsioonika direktiivi. Vana kontinendi antipoodid, Eesti ja Portugal, said seda mõlemad tummiselt, aga erineval moel tunda. Pärast skandaali, mis paljastas rahapesu Danske pangas Eestis ning lekkeid, millega Portugali häkker paljastas korruptisooni tippjalgpallis ja Aafrikas, on olukord kapitaalselt muutunud.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum