8. mai 2020 kell 10:00
Arvamused
Ainult tellijale

Isamaa peasekretär: väravaposti nihutamine ei tee võimulepet sisulisemaks

Priit Sibul.  Foto: Liis Treimann

Nii-öelda väravaposti liigutamine 100 meetrit kaugemale ei lahenda erakondadevahelisi erimeelsusi ega koalitsioonileppe probleeme, kirjutab Isamaa peasekretär Priit Sibul kommentaariks arvamuskonkursil Edukas Eesti kolmanda koha saanud Kuldar Leisi ideele, et tõelise lepingu võiksid erakonnad sõlmida alles 100 päeva pärast valitsuse töölehakkamist.

Kuidas sünnivad koalitsioonilepingud? Koalitsioonilepingute sisend tuleb erakondade valimisplatvormist. Erakonnad on valijatelt küsinud toetust teatud ideedele ning koalitsioonikõneluste käigus on eesmärk saada leppesse enda eesmärkide ja maailmavaatega kõige paremini sobituvad ettepanekud. Iga osapoole eesmärk on saada koalitsioonilepingusse kirja võimalikult täpne sõnastus, sest see tagab, et idee viiakse ellu soovitud kujul.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum