Ott Järvela • 9. mai kell 10:46
Arvamused
Ainult tellijale

Ott Järvela: peatus mäng, peatus töö, peatus rahamasin

8. märts 2020. Itaalia kõrgliiga mängus jookseb Torino Juventuse superstaar Cristiano Ronaldo tühjade tribüünide ees mängus Milano Interiga. Peagi peatub jalgpall kogu kontinendil. Ronaldo tiimikaaslasel Daniele Ruganil diagnoositakse koroona.  Foto: AFP / Scanpix

Jalgpallil puudub reserv, sest seda ei mängita Excelis. Miljardeid pööritavas ja sadadele tuhandetele tööd andvas maailma jalgpallielus valitseb ärevus, kas aastakümnetega paika loksunud süsteem koroonakriisi järel üldse saab jätkuda, kirjeldab Soccernet.ee ajakirjanik Ott Järvela.

Maailma edukaimad jalgpalliklubid teenivad aastas sadu miljoneid ja kuigi neid juhitakse kui suurettevõtteid, pole ärimudeli eesmärgiks kasum, vaid sportlik edu ja sellega kaasnev joovastus. FC Barcelona või Madridi Reali majandustulemused võivad olla suurepärased, aga kui ette pole näidata sätendavaid karikaid, siis omanikele – nende kahe klubi puhul mitukümmend tuhat poolehoidjat ehk socio't – rohelist värvi kiirgav Exceli tabel rõõmu ei valmista.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum