• Jaga lugu:

  Maailma vanim Alfa Romeo oksjonil

  USA autoveeb DriveMag annab teada, et järgmise aasta alguses jõuab Sotheby’se oksjonile kõige vanem säilinud Alfa Romeo.

  Auto eellugu viib aega, kui Napoli ettevõtja Nicola Romeo ostis 1915. aastal ära Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) ja pani ettevõtte tootma Itaalia ja liitlasvägede tarbeks sõjaväevarustust.
  Pärast sõda naases Alfa-Romeo (nagu seda pärast Romeo ülevõtmist nimetama hakati) autode valmistamise juurde, võttes kasutusele kaks erinevat šassiid. Esimene auto, mis kuulsat nimesilti kandma hakkas, oli 20-30 ES, parendatud versioon enne esimesest maailmasõda toodetud sama nime kandnud sõidukist. Teine šassii, nimega G1, pidi olema ettevõtte luksusmudel, pakkudes nii nelja- ja kuuekohalisi Rolls-Royce Silver Ghosti rivaaliks olevaid kerevariante, aga samuti peeneid sportmasinaid.
  Kahjuks polnud 70hobujõuline 293 Nm väändemomenti pakkuv 6,3-liitrine reaskuuene mootor, ühtlasi kõige suurem mootor Alfa Romeo ajaloos, kõrgete riigimaksude tõttu piisavalt kättesaadav. G1 oli majanduslikus mõttes katastroof. Ehitati vaid 52 autot mis müüdi Austraaliasse. See sõiduk on ainus ellujäänu.
  Auto kuulus pankrotistunud pankurile, kes masinat oma võlausaldajate eest varjas. Pankur aga suri ja nii seisiski masin 25 aastat küünis.1947. aastal taasavastasid masina noored farmerid, kes kasutasid seda kõikvõimalikel farmitöödel - sellega aeti taga nii kängurusid kui ka karja. Pärast kohtumist puuga kasutati masinat aga veepumba käitamiseks.
  Tuhkatriinu-lugu sai viimase pöörde 1964. aastal, kui Alfa Romeo entusiastid sõiduki päästsid. Järgmise viiekümne aasta jooksul taastati G1 Spider Corsat kolm korda.
  Värvika ajalooga Alfa Romeo G1 Spider Corsa läheb Phoenixis, Arizonas toimuvale Sotheby’se oksjonile 2018. aasta jaanuaris. Hinnaks kujuneb ilmselt 1,5 miljonit dollarit.
  Alfa Romeo G1 Spider Corsa.Foto: RM Sotheby's
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.