• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolm Eesti firmat Kesk-Euroopa 500 suurima seas

  Sarnaselt eelmise aastaga mahtusid kolm Eesti ettevõtet Kesk-Euroopa 500 suurima hulka 2011.aasta käibe põhjal, kirjutab AS Deloitte Advisory finantsnõustamise osakonna juht Priit Vare.

  Kesk-Euroopa käibelt 500 suurima ettevõtte edetabelisse jõudsid Eesti ettevõtetest kütuste hulgimüüja Baltic International Trading (136. koht; aasta varem 326.koht; 2011. aasta müügitulu 1 340 miljonit eurot), Tallink (162. koht; aasta varem 229. koht; 2011. aasta müügitulu 1 178 miljonit eurot) ning Eesti Energia (260. koht; aasta varem 244. koht; 2011. aasta müügitulu: 832 miljonit eurot). Kesk-Euroopa suurim ettevõtte on jätkuvalt Poola päritolu naftakontsern PKN Orlen (2011. aasta müügitulu 25 966 miljonit eurot).
  Läti ettevõtteid mahtus raportisse 6, mis on võrdne aastataguse tulemusega. Neist suurim on UralchemTrading – lämmastiku ja fosfaadiväetiste tootja, kes jõudis edetabelisse esimest korda ning asub 200. kohal. Leedu ettevõtteid on edetabelis 12, võrreldes 8 ettevõttega aasta varem. Neist suurim on 11. kohal asuv naftatöötlusettevõte ORLEN Lietuva.
  Kesk-Euroopa juhtivate ettevõtete käibenumbrid näitavad juba teist aastat järjest soliidset kasvu: kui perioodil 2008-2009 kahanes 500 suurima ettevõtte müügikäive keskmiselt 12%, siis perioodil 2009-2010 kasvas müügikäive 11,4% ning perioodil 2010-2011 9,8%.
  Ka Eesti ettevõtetest esindatud Baltic International Trading, Tallink ja Eesti Energia kasvatasid kõik jõudsalt käivet, vastavalt 106%, 45% ja 6%.Kuigi Kesk-Euroopa 500 suurima ettevõtte käibenumbrid on kokkuvõttes näidanud kasvu, on nende kasumlikkus 2011. aastal kahanenud 3,5% võrra võrreldes 2010. aastaga.
  Sarnaselt varasemate aastatega domineerivad käibe pingerea tippu endiselt energiaettevõtted, mis hõivavad lausa 7 kohta Top 10-s.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Reisifirmade aktisad vedasid Euroopa turge kõrgemale
Euroopa aktsiaturud on nädalat lõpetamas positiivselt. Suurbritannia kaalub reisipiirangute leevendamist ja see pani kogu regiooni lennu- ja hotellifirmad kallinema. Luksusfirmade aktsiate taastumine aitas samuti indeksitel tõusta, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on nädalat lõpetamas positiivselt. Suurbritannia kaalub reisipiirangute leevendamist ja see pani kogu regiooni lennu- ja hotellifirmad kallinema. Luksusfirmade aktsiate taastumine aitas samuti indeksitel tõusta, vahendab Reuters.
Sisekujundaja, kes eelistab New Yorgile Pärnut
Prantslasest sisekujundaja Aurélie Desmas on sündinud Prantsusmaal, elanud aastaid Londonis ja New Yorgis. Kodu, kus ta kasvatab poega ja end mõnusalt tunneb, lõi ta aga hoopis Eesti suvepealinna Pärnusse.
Prantslasest sisekujundaja Aurélie Desmas on sündinud Prantsusmaal, elanud aastaid Londonis ja New Yorgis. Kodu, kus ta kasvatab poega ja end mõnusalt tunneb, lõi ta aga hoopis Eesti suvepealinna Pärnusse.
Raadiohommikus: minister kommenteerib värsket pommuudist
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis kommenteerib maaeluminister Urmas Kruuse värsket pommuudist, et kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget peeti kuriteos kahtlustatavatena kinni.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis kommenteerib maaeluminister Urmas Kruuse värsket pommuudist, et kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget peeti kuriteos kahtlustatavatena kinni.