• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rongid jäägu segaduse kiuste rööbastele

  Reisirongide seismapanemisega ei ähvardata Eestis just kuigi sageli. Veel vähem rongifirma omaniku poolelt, mitte näiteks ametiühingute suu läbi. Aga just selline omalaadne tööandja streigiähvardus jõudis avalikkuse ette eelmisel nädal, kui Edelaraudtee lubas uuest aastast oma rongiliikluse seisma panna.

  Hiljem küll Edelaraudtee omanik Marcel Vichmann kohendas, et Edelaraudtee soov on ikkagi reisijate vedu jätkata 2014. aasta lõpuni, nagu näeb/nägi ette nende algne leping riigiga. Majandusministeerium teatavasti soovib Edelaraudtee praeguste liinide rööbastel järgmisest aastast sõitmas näha Elektriraudtee/Elroni käsutusse antavaid uusi oranže diiselronge ning on lepingu Edelaraudteega lõpetanud. Viimane on mõistagi vaidlustanud Elroni eelistamise ilma avaliku konkursita.
  Juba seniste nii- ja naapidi otsuste põhjal võib ennustada, et selles küsimuses on oodata ilmselt veel hulka kohtulahendeid ning kohtutee võib venida palju pikemaks kui selle või isegi järgmise aasta lõpp. Seega on segadust ees ootamas veel küll, eriti aastavahetuse paiku. Rongireisijana oleks aga väga hea meel, kui juriidilised vaidlused ei seiskaks praktilist rongisõitu.
  Usutavasti suudetakse siiski kohtuvaidlustega rööbiti reisirongid ikka rööbastel sõitmas hoida. Reisijatele polegi küllap kuigivõrd oluline, kas need on uued ja oranžid või vanad ja rohevalged või hoopis mingi eelnimetatud variantide kombinatsioon. Kindel on aga see, et isegi lühemat sorti paus annaks vahepeal päris palju populaarsust juurde kogunud reisirongiga sõitmisele korraliku tagasilöögi.
  Autor: Peep Talimaa, Peep Talimaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.