• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neinar Seli huvide konflikt

  EOK juhil Neinar Selil tuleb oma tegevusest kõrvaldada huvide konfliktid, millele on ammu tähelepanu juhitud.

  Teisalt aga tuleks Selil Äripäeva hinnangul oma tegevusest kõrvaldada huvide konfliktid, millele on avalikus ruumis tähelepanu juhitud juba enne olümpiakomitee presidendiks saamist. Esimene samm sellel teel peaks olema taandumine Tallinna Sadama nõukogust.
  Alles hiljuti otsustas  Neinar Seli juhitava Tallinna Sadama nõukogu toetada olümpiakomiteed veerand miljoni euroga. Ilmselge huvide konflikt ei teinud EOK esimehele vähimatki muret, ta osales isegi hääletamisel. Samas seisab Tallinna Sadama kodulehel siiamaani teade, et sponsortaotluste vastuvõtmine ja toetuste väljamaksmine on ajutiselt peatatud.
  Seli tiibu kärpida proovinud majandusminister Juhan Parts on rumalasse olukorda jäänud. Eelmise aasta lõpus saatis Parts Tallinna Sadamasse kirja, milles keelas ettevõttel spondeerimise, sest see pole kooskõlas riigifirma põhitegevusega.Pole teada, kas Parts sadamalt nõutud spondeerimistegevuse aruande kätte sai, keelust aga ei pea Reformierakonna kontrolli all sadam Seli isikus vähematki, nagu hiljutine toetus tõendab. Ka Partsi varasemad hoiatused on Selile olnud nagu hane selga vesi. Ta on võinud neid ignoreerida teadmises, et IRLi ministri käed jäävad mõjuka reformierakondlase, peaminister Andrus Ansipi sõbra piiridesse surumisel lühikeseks.
  Tallinna Sadama nõukogu esimehe ja EOK presidendi koha suhtel pikem ajalugu. Ajakirjanduses on tähelepanu juhitud võimalusele, et Seli saigi EOK koha nimelt tänuks sadama kaudu jagatud toetustele. Kas see nii oli või mitte, on raske tõendada, ent olümpiakomitee presidendi mainele oleks igal juhul kasulikum, kui sellist mõtetki tekkida ei saaks. Negatiivset tähelepanu pälvis ka EOK peasekretäri ametissemääramine Seli poolt: täna selles ametis tegutsev Siim Sukles nimelt konkursil ei osalenud.
  Huvid võivad ristuda. Samuti on võimalik, et mõnel juhul võivad ristuda mitmekesiste huvidega suurettevõtja Seli ja Tallinna Sadama nõukogu esimehe Seli huvid. Isegi kui selline võimalus kunagi ei realiseeru, oleks hea, kui huvide konflikti võimalus oleks ette välistatud. Asjad ei pea ju mitte vaid ausad olema, vaid nii ka näima.Kui Seli soovib Tallinna Sadama nõukogus jätkata, siis on oluline, et ta lähtukski oma tegevuses Tallinna Sadama ärihuvide kaitsmiseks, mitte ei kasutaks oma kohta sadamas teistel eesmärkidel.
  Oleks vale arvata, et need küsimused Selile endale üldse korda ei lähe. Kui huvide konfliktides räsida saanud maine talle muret ei teeks, siis poleks ju vaja olnud palju tähelepanu saanud reisi Londonisse oksjonile Erika Salumäe medalite järele. Ajakirjanduse huvi selle ettevõtmise vastu oli ette garanteeritud ning need ajakirjanikud, kes reisil kaasas käisid, ettevõtmise suhtekorraldusliku eesmärgi järele ei pärinud. Nii sai Seli ilma igasuguse ebamugavustundeta rakendada Äripäevale videointervjuus  väljendatud kreedot: „Mina olen alati nõus rääkima, aga ma valin ise teemad ka, millest räägin.“
   
  Autor: 1185-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.