27. märts 2014 kell 11:38

Prokuratuur saatis Seli kohtu ette

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus esitas Tallinna Sadama nõukogu juhile ja EOK presidendile Neinar Selile olümpiakomiteele tehtud annetuse tõttu süüdistuse.

Prokurör süüdistab Neinar Selit toimingupiirangute rikkumises suures ulatuses, kirjutab Postimees.

Keskkriminaalpolitsei esitas Selile kuriteokahtlustuse, kuna ta hääletas mullu oktoobris Tallinna Sadamale 250 000 euro eraldamise poolt, kuigi saanuks end taandada ja vältida vastuolluminekut korruptsioonivastase seadusega.

Süüdimõistmisel korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvas rikkumises näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Veebruaris kirjutas Äripäev, et Neinar Seli endal süüd ei näe. "Mingit vastuolu seadusega ma ei näe. Taandasin ennast EOK presidendiks saades sponsorluskomisjonist ja nüüd ministeeriumile probleeme valmistaval nõukogu koosolekul sponsorlust puudutava päevakorrapunkti hääletusel ei osalenud," kinnitas ta.Peale selle lisas Seli toona pressiteates, et ta polnud ka EOK asepresidendina aastatel 2008-2012 osalenud EOKd puudutavate eraldiste otsustamisel.

Loe lähemalt Postimehest.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum