Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia ja Euroopa turud tõusevad

  Aktsiad.Foto: EPA

  Aasia aktsiaturud on kallinenud ja kauplemispäeva alustasid tõusuga ka Euroopa aktsiad. Nafta jätkab aga langust, vahendab Bloomberg.

  Turgudele on optimismi süstinud USAs reedel toimunud aktsiaturgude kolme kuu suurim tõus, millele aitasid kaasa oodatust paremad tööturu andmed. Head majandusandmed toetavad spekulatsioone, et Föderaalreserv hakkab intressimäärasid tõstma juba sellel kuul.
  „Tugevad andmed tõstavad märkimisväärselt tõenäosust, et Föderaalreserv hakkab intresse tõstma,“ ütles Khiem Do investeerimisfirmast Baring Asset Management. „Saudi Araabia ja OPECi tehtud otsus aga tähendab, et ülepakkumise suurenemise trend süveneb.“
  Nafta on langenud uuesti alla 40 dollari barrelist, sest OPECi naftariigid ei leppinud reedel kokku tootmiskvootide mahus. See tähendab sisuliselt, et iga riik võib naftat pumbata piiramatus koguses. WTI barrel maksab 39,64 dollarit ja Brenti barreli eest tuleb välja käia 42,83 dollarit.
  Täna on enim tõusnud Jaapani, Singapuri ja Taiwani turud. Jaapani Topix indeks lisas esmaspäeval 0,7 protsenti. Austraalia S&P/ASX 200 indeks tõusis 0,1 protsenti ja Singapuri Straits Times indeks kallines ühe protsendi. Taiwani tähtsaim aktsiaindeks lisas 0,7 protsenti.
  Hongkongi Hang Seng indeks kallines 0,2 protsenti ja Shanghai Composite lisas 0,3 protsenti.
  Euro Stoxx 50 indeksi futuurid on täna kallinenud protsendi võrra, vaatamata sellele, et Euroopa Keskpanga president Mario Draghi valmistas eelmisel nädalal stimuleerimisprogrammi mahuga turgudele pettumuse. Stoxx Europe 600 indeks kukkus eelmisel nädalal 3,4 protsenti. Sellel aastal on indeks tõusnud 8,2 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.