Kolumbia ülikooli teadlased avaldasid ajakirjas Nature Neuroscience uurimuse, mille kohaselt vähendavad kakaos sisalduvad flavonoidid vananemisega seotud mälu nõrgenemist.
Tänapäeval tuntakse üle 4000 flavonoidi ning meie arusaam nende kohta inimese tervise heaks areneb üha edasi; siiani on teada, et nad käituvad peamiselt antioksüdantidena.
Kolumbia ülikooli katses osalenutele aga anti kolme kuu jooksul igapäevaselt eriliselt valmistatud kakaojooki. Ühes oli 900mg flavonoide ning teises kõigest 10mg.
Selgus, et grupp, kes tarbis kõrgema flavonoidi kogusega jooki, saavutas mäluga seotud testides oluliselt paremaid tulemusi. "Inimesed, kellel oli tüüpiline 60-aastase mälu, saavutasid perioodi lõpuks testides tulemusi, mis iseloomustasid tüüpilise 30-või 40-aastase omasid," leiti uuringus.
Teadlased siiski rõhutasid, et testitud kakaojook ei ole sama, mis šokolaad. Kuna šokolaadi on töödeldud, siis ei sisalda see flavonoide samas koguses, mis toores kakaouba. Seetõttu hoiatab uuringu läbiviinud rühm liigse šokolaadi tarbimise eest.
Flavonoide võib aga leida ka näiteks rohelisest, valgest ja mustast teest, sellerist ja petersellist.