Väikeaktsionär: Pandi taandumine on vana uudis

11. november 2014, 17:24
Väikeaktsionär Elmo Somelar talus otsust laevafirma juhivahetusest külma kõhuga.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141111/BORS/141119905/AR/0/AR-141119905.jpg

Tallinki väikeaktsionäri Elmo Somelari sõnul oli Pandi taandumine juhi kohalt talle ammu teada ja peatsel aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul kavatseb ta otsuse poolt hääletada.

„Enn Pandil oli see plaan juba varasemalt valmis, ta on varem kinnitanud, et kui ettevõte viiakse kasumisse ja suudetakse maksta jätkusuutlikult dividende, siis ta tõenäoliselt taandab ennast nõukogusse,“ märkis ta. „Ta võib-olla taandab ennast igapäevastest küsimustest ja tegevjuhtimisest, aga ettevõtte jaoks oluliste otsuste juures on ta ikkagi tegev ja ma ei usu, et see suuri muudatusi kaasa toob.“

Läbi osaühingu ESK Grupp kuulub Somelarile 164 000 Tallinki aktsiat ehk tänase turuväärtusega 108 568 euro suurune osalus. Tema sõnul näeb ta laevafirmat areneva ettevõttena ja eriti huvitavaks muudab kontserni käekäigu Estonian Airi ostmine, mis muudab tulevikuväljavaated pigem heaks.

Samuti kaupleb tänavu 25,62% kukkunud Tallinki aktsia Somelari hinnangul praegu õiglasel tasemel ja ettevõttesse on tal jätkuvalt tugev usk. Samuti usaldab ta enda sõnul juhatuse otsust nimetada uueks juhatuse esimeheks senine finantsjuht Janek Stalmeister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2014, 17:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing