• Jaga lugu:

  Päev börsil: USAs uued rekordid, Aasia languses

  Jalakäijad jälgivad Tokyos börsiindekseidFoto: EPA

  Samal ajal kui USA börsid tegid uusi rekordeid, pöördusid Aasia aktisad taas langusesse. Lisaks süvenes veelgi nii nafta kui ka kulla hinna langus.

  Euro Stoxx 50 indeks tõusis varahommikul Londonis 0,1% samal ajal kui MSCI Asia Pacific indeks kukkus 0,5%. Ka Hongkongi Hang Seng indeks langes juba kolmandat päeva järjest, kuna esmaspäeval toimima hakanud Shanghai ja Hongkongi vahelist börside ühendust ei kasutata piisavalt aktiivselt. Praegu on Shanhai indeks 0,22% ja Hang Seng indeks 0,68% miinuses.
  Bloombergi Dollar Spot indeks tõusis 0,2% ja dollar saavutas jeeni suhtes seitsme aasta tugevaima taseme. Jaapani peaminister Shinzo Abe teatas eile õhtul, et maksutõus lükatakse edasi 18 kuud ja 14. detsembril toimuvad ennetähtaegsed valimised. Jaapani Nikkei 225 indeks langes aga 0,3%.
  USA börsid tegid eile tõusu, kergitades Dow ja S&P 500 kõigi aegade kõrgeimale tasemele. Kasvule aitas kaasa Actavise ja Allergani 66 miljardi dollari suurune leping, mis kergitas tervishoiu aktsiaid.
  Dow Jones tegi 0,23% kasvu ning lõpetas päeva 17 687,82 punktil. S&P 500 kasvas 0,51% ning sulgus 2051,80 punktil. Nasdaq tõusis 0,67% ning lõpetas päeva 4702,44 punktil. 
  Euroopast tulid eile positiivsed uudised Saksa investorite kindlustunde paranemise kohta. Börsid võtsid uudised hästi vastu ja täna on Stoxx 50 indeks kerkinud 1,16%, Briti FTSE 100 indeks 0,56%, Prantsuse CAC 40 indeks 0,86% ja Saksa DAX indeks 1,61%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Kas osta või rentida?
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.